Tatran Prešov - Fram Reykjavík 27:23 v 1. zápase 2. kola Pohára EHF

17.10.2009 Celý región

Prešov 17. októbra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v úvodnom zápase 2. kola Pohára EHF nad islandským Framom Reykjavík 27:23.
O postupe do 3. kola môže slovenský majster rozhodnúť už v nedeľu v odvete, ktorá sa bude po dohode oboch klubov hrať opäť na palubovke prešovskej Tatran handball arény (18.00).

Pohár EHF, muži, 2. kolo - 1. zápas:
Tatran Prešov - Fram Reykjavík 27:23 (12:11)
Zostava a góly: Krupa, Popčák - Mazúr 2, Mažár 1, Huňady 5, M. Urban 1, Radčenko 2, Tumidalský, Mikéci, T. Straňovský 9, Antl 7/4, Dudáš, Géci, Kristopanš
Najviac gólov: Eidsson 8/3, Haraldsson 5
sedemmetrové hody: 4/4 - 5/3
vylúčenia: 1:6
1233 divákov

V oficiálnom zápise síce v úlohe domácich figuroval islandský tím, no Prešovčania im chceli veľmi rýchlo dokázať, kto je v hale na Baštovej pánom. V úvode si vypracovali päťgólový náskok (9:4), no potom sa zeleno-bieli dopustili viacerých chýb v útoku a niekoľkokrát prišli o loptu po verdiktoch slovinských arbitrov. Severania sa dostávali do pohodlných gólových príležitostí a z kontier náskok Tatrana sťahovali. Do druhej časti už išli "ozajstní domáci" iba s jednogólovým vedením, no opäť sa im podarilo odpútať až na 19:15. Prišiel ale podobný scenár ako pred prestávkou a islandský šampión desať minút pred koncom prehrával znova už iba o dve presné strely. V záverečnej fáze sa Šarišanom podarilo trochu zlepšiť situáciu pred odvetou.

Tréner Tatrana Rastislav Trtík: "Súper hral atypickú hádzanú, v útoku bol trpezlivý a disciplinovaný, snažil sa zakončovať hlavne cez pivotov a celkovo si myslím, že jeho netrendová hádzaná mohla ísť mojim chlapcom dosť na nervy. Celkovo sme mali ale stretnutie pod kontrolou, aj keď sa nám väčší tlak na spojkách nepodarilo strelecky podčiarknuť. Výrazne sme sa ale presadzovali cez krídla. Mali by sme sa z tohto duelu poučiť. Model dvoch zápasov za dva dni by nám mal vyhovovať - sme zvyknutí hrať v sobotu i v nedeľu a mali by sme postúpiť. Viem, že zápas nebol pekný, ale nie je to krasokorčuľovanie, ale hádzaná a účel svätil prostriedky. "
 

Vyberte región